Gânduri ploioase de Octombrie

Ca e toamnă, știm deja de vreo luna jumătate. Adică, helloooo, e mijlocul lunii Octombrie. Totuși, pentru mine de-abia acum începe să se simtă în atmosferă complexul anotimp. Poate e și de la vremea asta ploioasă și rece.

E superb să stai în păturică cu o carte bună în față și o cană cu ceai aromat lângă, dacă mai punem și o prăjiturică cu ciocolată în peisaj, e nebunie, vis de toamnă. Daaaar, când te trezești târziu și nu știi ce să faci mai repede ca să reușești să ajungi la timp la serviciu și te întrebi cu ce să începi pregătirea, cu dușul wannabe fierbinte cu apă călduță, împodobit cu înjurături de cartier și blesteme băbești la adresa celor s-au gandit să-și verse frustrarile politice pe apa caldă cea de toate zilele? Sau cu un sfert de mic dejun? – visul dulce tomnatic devine coșmar în toată regula, decupat din filmele horror cu tema de Halloween.

Punctul culminant e când, într-un glorios final, după goana nebună dupa perie, rimmel, chei, telefon etc etc, constați bucuroasă că (yeeeey) ești gata de plecare, ai reușit și de data asta să câștigi cursa contra cronometru cu propria ta lene matinală.

Pluviofilul din tine face tumbe- tumbe  văzând prin geamul ușii de la intrarea blocului  că plouă, fără sa ia in calcul că, totuși, e mijlocul lui Octombrie și e un gerisor afară de îți îngheață zâmbetul adormit pe față, iar umbrela ta cea drăguță e uitată acasă împreună cu eșarfa, haina de ploaie, probabil și cu mințile pe jumătate pierdute oricum, iar autobuzul a intrat pe programul de toamnă, adică vine o dată la un secol. Și cât timp îl aștepți, răbdătoare ca un câine plouat și zgribulit, recunoscând într-un colț de suflet că, parcă, e mai frumoasă vara, trece o dubiță prin fața ta pe care scrie ” NU conține produse pe timpul nopții” și te întrebi cu aerul unui filozof asortat toamnei: „Oare câți din cei care sparg mașini știu să citească? „

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s