Despre dor, doruri si alte dureri

„Dor” este unul din putinele, sau multele, ar spune unii, cuvinte romanesti fara echivalent in alte limbi. Desi are doar 3 litere, este un cuvant atat de amplu din punct de vedere al conotatiei! Si trebuie sa recunoasteti ca noua, romanilor, ne place sa fie ne fie dor. Ne e dor pana si sa ne fie dor, ca sa parafrazez o melodie in voga acum. Pai nu ne e cam dor de prea multe?

Cand e soare, ne e dor de ploaie. Cand ploua, ghici ce? Ne e dor de soare. Cand ninge ne e dor de mare, temperaturi calde si haine subitiri. Cand ne topim sub vapaia soarelui varatic, ne e dor sa zapada, oameni de zapada ( de Olaf mai ales 🙂 ), sanii si skiuri. Cand suntem agitati, prinsi in valtoarea activitatilor zilnice, ne e dor de liniste. Cand avem un moment de repaus, ne e dor de agitatie. Pot continua cu exemplele pana la Craciunul urmator si nu o sa imi fie dor sa ma opresc, dar sunt convinsa ca ati prins ideea centrala: suntem prea fascinati sa ne fie dor ca sa fim multumiti cu ce avem/traim/simtim pe moment.

Poate ca dorul e o stare speciala, plina de emotii, insa la fel e si bucuria. Va propun o provocare: de fiecare data cand va e dor de ceva sau cineva, inlocuiti gandul „mi-e dor de” cu „ma bucur ca”.

De exemplu, as putea incheia, intr-un mod artistic, spunand ca mi-e dor sa nu imi fie dor. Insa o sa spun ca ma bucur ca am avut ocazia sa intalnesc persoane speciale si sa fac diverse lucruri frumoase la care sa ma gandesc acum. Aminitirile frumoase sunt o comoara.

Deci, cine intra in jocul meu ” mai putin dor, mai multa bucurie” ?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s