Lipsa de incredere sau lipsa de caracter?

Unul din cele mai citite articole ale mele, care mi-a adus un trafic semnificativ pe blog este primul sau al doilea articol scris de mine, insipirat de o colega de facultate care isi santaja colegele ca le va suna parintii si le va spune lucruri false si injositoare despre ele. Ca sa fie credibila povestea, deja incepuse sa imprastie informatiile false printre ceilalti colegi, insa a ramas doar o barfa studenteasca, simpla conversatie la o cafea. Relatiile de atunci, sau ma rog, cele mai multe, erau superficiale asa ca nu prea ne pasa ce se spune despre ceilalti, viata a cernut adevarul de minciuni si zambetele politicoase de prieteniile adevarate. 

Personajul respectiv nu si-a pus niciodata planul de a suna parintii in aplicare, deoarece, cel mai probabil, era constienta cat de penibila ar fi fost, mai mult ca sigur nu ar fi fost crezuta de nimeni, sau, in cel mai rau caz, oamenii ar fi discutat si cu copiii lor inainte sa traga o concluzie, in fine, adevarul era usor de dovedit asa ca si-a vazut de treaba ei ca sa nu cada in capcana propriei prostii.

De ce scriu acum, dupa atatia ani, despre asta, o sa va intrebati si pe buna dreptate. Ei bine, de curand am auzit o poveste asemanatoare, in care, o individa, dupa o cearta cu o alta individa, i-a sunat partenerul celei din urma indrugandu-i verzi si uscate despre o posibila escapada amoroasa ca-n povestile cu Johnny Depp, cand se juca el de-a Don Juan de Marco. Macar de-ar fi avut loc, sa se fi bucurat si individa in cauza de un barbat adevarat. 🙂

Si, ce m-a suprins pe mine si nu numai, a fost reactia individului apelat, care nu numai ca a crezut toata tarasenia, insa s-a si dat de partea bunei samaritene care l-a sunat, invocand faptul ca mereu a avut o lipsa de incredere. Lipsa de incredere? Mai degraba lipsa de caracter, as zice eu. Sa stai atata timp cu o persoana, pe care sustii ca o iubesti, mai mult din vorbe ca, la cat de trista era mereu, faptele lasa de dorit, si nici macar sa nu o intrebi, din bun simt care e punctul ei de vedere? Sau macar sa lamuresti asta in particular, pentru a nu da satisfactie persoanei care doreste sa o raneasca? 

Toti avem frustrari si complexe, lipsa de incredere in ceilalti izvoraste din faptul ca nu avem incredere noi. Nimeni nu este perfect, eu cred ca sunt in capul listei neperfectilor si accept asta, insa, hai, macar sa avem caracter si sa nu fim josnici. Sa nu confundam lipsa de incredere cu lipsa de respect, in loc sa urlam si sa ne plangem de ce nu am primit, sa laudam si sa fim recunoscatori pentru ce ni s-a oferit.  Adevarul iese mereu la suprafata, asta e un truism de cand lumea, daca nu ma crezi pe mine citeste Regele Lear sau Othello, Shakespeare era oleaca mai inteligent ca mine :). Domnule frustrat, cu probleme de incredere, ghici ce? Timpul e ireversibil si s-ar putea sa ti se ia valul de pe ochi, cam tarzior. Si surpriza, nu numai tu ai „trust issue”. Acum e clar ca esti o persoana slaba si fara principii, pe care nu te poti baza la greu, care, atunci cand conditiile sunt neprielnice, fie te dai de partea inamicilor aruncand la randul tau cu pietre, fie pleci, ca sa iti salvezi pielea. 

Da, in urma acestui eveniment draga mea individa a pierdut 2 prieteni falsi si parsivi, insa a castigat o lectie valoroasa: Fereste-ma doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc eu. Atat de vechi si totusi atat de actual 🙂

Si in incheiere, ca s-o citez pe Lady Gaga, alta clasica, insa in viata :)), Trust is like a mirror, you can fix it if it’s broken, but you can still see the crack in.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s