Ploua infernal şi noi ne jucam….

Tot circulă pe internet un filmuleţ cu un copilaş care de bucură de experienţa primei interacţiuni cu ploaia. Pe cât de nostimă e reacţia puştoaicei, pe atât de dulce e. Iar mie, personal, pe lângă un zâmbet sincer, mi-a (re)adus în minte şi câteva amintiri frumoase, de când eram şi eu copilă şi nu tanjeam dupa nimic altceva pe timp de vară, decât sa alerg prin ploaie.

Îmi amintesc cum împreună cu frăţiorul meu am pus la cale un plan de a scăpa de supravegherea părinţilor care ne băgau în casă de fiecare dată când incepea sa plouă. Într-o după-amiază înnorată, prinzandu-ne noi ( mai mult eu, fratemiu era atât de mic încat era foarte uşor să-l conving ca ideile MELE erau ALE NOASTRE) că va ploua, ne-am gândit că, dacă nu o să fim aproape de casă când incepe ploaia, ai noştri nu or sa ne poată băga la adăpost şi o să ne putem juca, în sfârşit, în ploaie. 

Zis şi făcut. Cand au început sa cadă primele picături am zbughit-o pe poartă (eram la ţară) şi am mers undeva, mai „în deal”, cum ziceam noi, o mică poieniţă la marginea satului. Îmi amintesc de parcă a fost ieri cum alergam ca nebunii, desculţi, prin iarbă, cum săream in băltoacele strânse in urma roţilor de căruţă, cum ne-am murdarit ca doi purceluşi. Eram atât de uzi şi murdari, încât ne-a fost ruşine sa venim acasă pe drum şi am luat-o prin spatele caselor, prin grădini. 

Când am ajuns acasă, ai mei ne cautau de zor. Le-am zis că ne-a prins ploaia la joacă şi că am aşteptat să se mai domolească inainte să pornim spre casă. Au bombănit ei acolo, însă, fiind foarte plauzibila explicaţia mea, au preferat să nu mai piardă timpul cu dojana şi să ne bage repede la spălat, să nu răcim. Nu le-am spus niciodată că escapda noastră fusese premeditată, am agreat cu fratele meu să rămână micul nostru secret. Acum, ca am scris despre el, nu mai e secret, însă rămâne una din cele mai preţioase amintiri pe care le am din copilărie.

De-abia aştept sa plouă. Cu siguranţă voi pleca de acasă fără umbrelă, cu mintea plină de amintiri dragi si cu inima plină de bucurie.

Pentru ca din seria amintiri din copilărie şi pentru ca ploaie :))

Reclame

Un gând despre “Ploua infernal şi noi ne jucam….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s