De-aia…

De ce? O intrebare a carei teorie am facut-o intr-un post anterior dar care mi se pare in continuare extrem de fascinanta . Si enervanta. Indiferent daca este asociata cu explicatia, motivatia, justificarea, argumentarea, aparararea trebuie sa recunoasteti ca pe cat va scoate din minti, pe atat de mult va place sa o utilizati in discutii.
Fiecare lucru care o cauza si un scop.  Iar atunci cand vrem sa identificam cauza si scopul unei actiuni, aplicam clasica intrebare ” De ce ?”. Problema intervine in momentul in care desi se reuseste aflarea cauzei nu se reuseste si intelegerea ei.

Fiecare aveti acasa si in viata voastra anumite lucruri pe care le pastrati desi ati putea trai foarte bine fara ele, chiar ar fi indicat sa va debarasati de ele deoarece ocupa un spatiu care ar putea fi foarte bine ocupat cu ceva mai util insa…nu o faceti. De ce? Ce va determina sa le oferiti privilegiul de  a va sta in preajma? 🙂

De curand mi-am pus o astfel de intrebare si revelatia nu a fost tocmai ce ma asteptam/ mi-as fi dorit sa fie.  Nu o sa spun care a fost cauza gasita, respectiv revelatia asociata, insa am sa va spun de ce nu le aruncati: pentru ca nu sunt constienti de inutilitatea lor. Pentru voi nu sunt ceea ce le par celorlalti a fi. Insa intr- o zi, o sa descoperiti ca exista lucruri mult mai benefice si performante, care consuma mai putin spatiu si chiar mai putina energie si atunci o sa doriti brusc sa faceti curatenie. De ce? De-aia…

Reclame

2 gânduri despre “De-aia…

  1. da, este fascinanta intrebarea „De ce?”, dar te scoate din minti cel mai adesea.
    personal, incerc sa o inlocuiesc cu „Cum?”; parca efectul este un pic diluat :))

    • Ideal e sa afli raspunsul fara sa intrebi de ce. Si apoi sa incepi: nu-i asa ca… asa pentru ca… ? Si raspunsul devine brusc simplu : DA sau NU. Fara explicatii alambicate, argumentari elaborate s.a :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s