Merită să crezi în cauze pierdute (2)

Nu ştiu dacă merită, dar acum ştiu că minuni nu se întâmplă.

În principiu, nu pun pariuri decât dacă sunt foarte convinsă că o să câştig. Situaţia actuală este una din extremele situaţii în care parcă mi-aş fi dorit să pierd. Dar minuni nu se întâmplă celor care nu doresc sa li se întample.

Această experienţă m-a învăţat încă o dată că există o prăpastie imensă între ceea ce spunem şi ce întreprindem şi că suntem preocupaţi  mai mult de impresia pe care o lăsăm celorlalţi decât să fim aşa cum suntem defapt. Aparenţele contează, însă nu ele sunt esenţa, pentru că, la un moment dat, oamenii se vor prinde că blufezi şi işi vor pierde ( de cele mai multe ori total şi irevocabil) încrederea în tot ceea ce ţine de persoana ta.

Mă amuză foarte tare categoria oamenilor care (se) îmbată cu apă rece, ghidându-se după principiul “ eu am potenţial, dar nu vreau să fac. Atâta timp cât pot să-i conving din vorbe şi nu e absolut necesar să mă apuc de treabă, mă mulţumesc să le povestec despre cât de multe lucruri interesante AŞ PUTEA REALIZA, dacă AŞ VREA asta”.  Acestor “talente” cu un “imens potenţial neexploatat” ar trebui să le spună cineva că aşteptând  momentul ideal ca să se apuce de treaba, s-ar putea să aibă surpriza  ca acesta să vină atunci când vor fi inapţi să mai facă ceva. Şi că,  in rarele ocazii când chiar realizează câte un lucru, să nu mai fie atât de superficiali. Încetaţi să realizaţi doar ceea ce vă determină să “ daţi bine “ în faţa anumitor persoane pe care doriţi să le impresionaţi, pentru că,  nimic nu este mai neinteresant şi  mai fără valoare ca un lucru fals. Deşi pe termen scurt pare o reţetă de success, nu e cea mai inspirată decizie să spuneţi/ arătaţi oamenilor ce şi-ar dori să audă/ vadă ci ceea ce gândiţi. Iar argumentul este că, sufocată de falsitate si subiectivitate, perspectiva/ opinia  voastră va tinde spre nulitate.

Reclame

Un gând despre “Merită să crezi în cauze pierdute (2)

  1. Sunt de acord cu tine.Bvo! Nici mie nu-mi plac persoanele astea superficiale :-j Ai pus punctul pe i. Tine-o tot asa 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s