Între ape şi cer ne găsim noi, Pământenii.

Înaintea furtunii e linişte. După furtună vine vreme bună, deci linişte. Câteodată, însă, e linişte şi în timpul furtunii. Uneori, un cer senin nu trebuie asociat neapărat cu acalmia , iar o apă limpede poate ascunde ape tulburi, stăpânite doar temporar, cu scopul de a-ţi inşela simţurile şi vigilenţa.

Un cer senin elimină posibilitatea începereii unei furtuni, dar nu anulează eventualitatea declanşării unui seism. Apele line de cele mai multe ori sunt ape adânci, zbuciumate în pronfuzime, iar apele limpezi, deşi par atât de transparente, distorsionează radical realitatea. Şi, dat fiind că Apa şi Aerul ( Cerul) sunt iluzorii, ne rămâne ca refugiu sigur Pământul care ne inspiră protecţie tocmai prin calitatea sa de materie simplă şi concretă. Nu degeaba se spune că cel mai bine este să rămânem cu picioarele pe Pământ.

Ca oameni, greşim prin faptul că ne lăsăm prea uşor seduşi de tentaţia zborului la înălţime şi permitem prea repede să fim luaţi de val. Finalizăm de fiecare dată aflând ceea ce ştiam deja. Un zbor se termină cu aterizarea, care este uneori violentă şi impactul cu solul este zdrobitor, iar valurile se sparg la mal şi ne trezim puşi în faţa faptului că valul nostru pe care contăm să ne poarte spre culmile succesului şi fericirii, se transformă în spumă şi apoi in nimic.

Reclame

4 gânduri despre “Între ape şi cer ne găsim noi, Pământenii.

    • Uneori, cand am impresia ca sunt sunt purtata de curenti , asa cum spui tu :), atat de sus incat mai am putin si ating luna, ma trezesc defapt la cativa metri scufundata in apa, inotand cu disperare sa ajung la suprafata. Si da, apoi ma lipesc de pamant, temandu-ma ca daca voi incerca din nou sa zbor, ma voi inneca cu ape tulburi si murdare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s