Bărbaţilor care vă consideraţi bărbaţi….

Cât de bărbaţi vă simţiţi când loviţi o femeie ?

Există un principiu universal conform căruia bărbaţii adevăraţi nu lovesc femeile. Unii spun că izvoarele acestui principiu se găsesc în Codul Bunelor Maniere, alţii că ar aparţine regulilor de conduită ale unui Gentleman., acest aspect e mai puţin important. Ideea e că majoritatea considerăm că un bărbat adevărat nu loveşte o femeie.

Marea greşeală pe care fetele o fac este că nu sunt conştiente pe deplin de caracterul normativ al acestui principiu care arată cum ar trebui să se poarte bărbaţii, nu garantează în niciun fel că toţi ţin cont de el..

Până acum am întâlnit doar personaje de gen masculin care pretind că nu ar lovi o reprezentantă a sexului slab sub nicio formă, că li se par înjositoare şi nebărbăteşti astfel de porniri. Foarte frumos din partea lor însa oare câţi dintre ei chiar cred în ceea ce spun?

Pe mine, sincer, nu mă impresionează practic gestul violenţă însă mă intrigă motivele şi cauzele care stau la baza unor astfel de întâmplări. Pe cât de absurde, pe atât de frecvente. O vorbă din popor spune ca violenţa e arma prostului. Parafrazând, aş spune ca violenţa este arma unei persoane incapabile de a gândi şi comunica, a unei persoane a cărei singură calitate este forţa fizică.

De curând am fost martora următorului scenariu: un tip intră într-un cămin de fete, unde niciun băiat nu poate trece de pază fără să lase un act de identitate, nu-i pasă de oficiul de gardă care se afla jos, nici de poliţistul care era în control şi merge hotărat pentru a-şi desfigura iubita în bătaie.

Ignorând actul de violenţă în sine si ţinând cont doar circumstanţe, se poate trage concluizia ca tipul respectiv era teribil de prost. Sau poate că-i plac amenzile şi/ sau să facă vizite peste noapte la poliţie.  Sau, poate, mai telenovelistic, işi iubea atât de tare prietena, încat pentru ea ar merge şi la poliţie, ar plăti şi amenzi, doar să-i poate dovedi cât de mult o iubeşte şi cât de gelos este şi să-i ofere posibilitatea să-şi  reamintească acest lucru de câte ori işi priveşte faţa plină de vânătăi în oglindă.

Reclame

3 gânduri despre “Bărbaţilor care vă consideraţi bărbaţi….

  1. Trebuia sa-i dea la ficati…macar asa nu ii mai lasa urme…si cine spune ca femeile nu trebuiesc lovite nici cu o floare se insala….mai ales cand incep sa dea din gura lor aia mare sau cand se cred mult mai destepte decat sunt…si nu in ultima instanta…in ultima vreme femeile pretind drepturi egale cu ale barbatilor…atunci de ce sa nu fie si tratate la fel?
    =))))

  2. Anonimul, spune asta femeilor alea de se prezinta la spital cu dinti lipsa, coaste rupte si ochi umflati.
    Cat despre celelalte comment-uri ale tale … jalnic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s